vineri, 4 noiembrie 2016

AstrologR - planurile, nivelele și subnivelele


De curând cineva care folosește programul AstrologR mi-a pus următoarea întrebare:

Aș vrea sa te întreb ce anume reprezintă un tabel din astrograma făcută cu programul tău. Este vorba de tabelul în care se prezintă planeta, nivelul, subnivelul și planul. Reprezintă aspecte asupra cărora trebuie să lucrez (respectiv purificare, dinamizare, armonizare) sau aspecte care sunt deja dinamizate? Sunt curioasă și cum se stabilesc aceste corelații între planete, centri de forță și planurile fizic, astral și cauzal. Simt că aici sunt informații prețioase dar nu știu de unde să le apuc."

M-am gândit că răspunsul pe care i l-am dat poate fi de folos și altora (care folosesc sau nu acest program), așa că îl public prin această postare.

 O zodie, la rândul ei, ca și astrograma, reprezintă un întreg. De aceea, se poate considera că primele 10 grade pot fi asociate cu planul fizic, următoarele 10 cu planul astral iar ultimele 10 grade ale ei cu planul cauzal.

De asemenea, se poate considera și o împărțire la tattve (deci 30°:5 =6°):
- gradele de la 0 la 6 - Prithivi - Muladhara - domeniul fizic
- gradele de la 7 la 12 - Apas - Swadhistana - domeniul social / energetic (eteric) / emoțional
- gradele de la 13 la 18 - Tejas - Manipura - domeniul identității ființei / dorințele ei / planul astral
- gradele de la 19 la 24 - Vayu - Anahata - domeniul sentimental și mental inferior
- gradele de la 25 la 30 - Akasha - Vishuddha - domeniul mental superior, intelectul, concepțiile
Acestea sunt nivelele. Dacă împărțim 6° la 5, obținem sub-tattvele, adică subnivelele, fiecare având 1°20'.



Sunt astfel 25 de subnivele într-o zodie. Aceste proiecții ale tattvelor în tattve au și ele o mare importanță. De exemplu, tejas în vayu poate fi în legătură cu o anumită ardoare a iubirii, prithivi în vayu poate fi în legătură cu un aspect statornic, matern al iubirii sau cu o anumită stabilitate mentală. Și așa mai departe. Această împărțire nuanțează deci diferit fiecare grad al zodiei, ceea ce aduce o mult mai mare finețe și exactitate a interpretării astrogramei. Desigur, este necesar pentru aceasta să fie cunoscute semnificațiile tattva-elor și ale sub-tattva-elor.

Pe de altă parte, dacă energia planetei aflată într-o zodie sau într-un element sau într-un mod vibrator este nuanțată specific, se poate spune același lucru despre prezența ei la un anumit grad dintr-o zodie, că este nuanțată specific.

Mai mult, poziția unei planete nu are doar un sens static, care definește caracterologic într-un anumit fel, ci și unul dinamic, care indică o necesitate de lucru și de transformare. De exemplu, unde este Venus acolo trebuie să armonizezi, unde este Saturn acolo să te focalizezi cu mai mare atenție, etc.

Dacă luăm de exemplu poziția Soarelui în Pești și care de asemenea este la un grad care corespunde subnivelului Manipura din Anahata (deci foc din aer, tejas din vayu), se poate spune că una (pot fi mai multe) din semnificații ar fi că nativul trebuie să devină conștient (Soarele) de capacitatea sa de a dezvolta o iubire (aerul - Anahata - vayu) divină (zodia Pești) plină de aspirație, de elan (focul, Manipura, tejas). Pot fi mai multe semnificații, trebuie ținut întotdeauna cont de contextul general al astrogramei, de toate aspectele. Totuși, aceste înțelegeri suplimentare ale gradelor restrâng variațiile de interpretare și aduc o precizie mult mai mare, după cum am precizat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu